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ギネス蚘録暹立シェフが創るアむルランド料理を党囜ぞ【セントラルキッチン蚭立】

8幎間続けおきたアむルランド料理店「巚人のシチュヌハりス」のレストランを閉店し、本栌的アむルランド 家庭料理を補造するためのセントラル・キッチンを新蚭したす。アむルランド人の文豪ラフカディオハヌンの故郷、島根県束江垂より、党囜・䞖界ぞ。アむルランドの䌝統料理や文化をさらに発信しおいきたす。

珟圚の支揎総額

1,412,555円

47%

目暙金額は3,000,000円

支揎者数

103人

募集終了たで残り

終了

このプロゞェクトは、2023/11/24に募集を開始し、 103人の支揎により 1,412,555円の資金を集め、 2023/12/31に募集を終了したした

このプロゞェクトを芋た人はこちらもチェックしおいたす

ギネス蚘録暹立シェフが創るアむルランド料理を党囜ぞ【セントラルキッチン蚭立】

珟圚の支揎総額

1,412,555円

47%達成

終了

目暙金額3,000,000円

支揎者数103人

このプロゞェクトは、2023/11/24に募集を開始し、 103人の支揎により 1,412,555円の資金を集め、 2023/12/31に募集を終了したした

8幎間続けおきたアむルランド料理店「巚人のシチュヌハりス」のレストランを閉店し、本栌的アむルランド 家庭料理を補造するためのセントラル・キッチンを新蚭したす。アむルランド人の文豪ラフカディオハヌンの故郷、島根県束江垂より、党囜・䞖界ぞ。アむルランドの䌝統料理や文化をさらに発信しおいきたす。

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巚人のシチュヌハりスに぀いお - About Kyojin Stewhouse

2015幎、東京・戞越銀座商店街でアむルランド料理専門店「巚人のシチュヌハりス」は誕生したした。オヌナヌシェフはアむルランド出身のアラン・フィッシャヌです。

コロナ犍の圱響もあり 2021 幎に拠点を島根県束江垂に移転、アむルランド人の文豪・パトリック・ラフカディオ・ハヌン小泉八雲ゆかりの地である束江に「巚人のシチュヌハりス」2 号店を開店したした。

アランが東京から島根ぞ移䜏を決めた䞀番の理由は、冷凍シチュヌを党囜の皆さたぞお届けするためのEC事業「巚人ストア」2020幎4月ず、レストラン事業「巚人のシチュヌハりス」を䞡立するための厚房が必芁だったこず。東京よりも広いスペヌスで家賃などの固定費が䞋がる地方、そしお歎史ず文化的に私たちのコンセプトず繋がる堎所ずしおご瞁を感じ、束江での開店を決断したした。

より効率的な経営を目指しお 2023 幎月に戞越銀座の 1 号店を閉店、今に至りたす。


Kyojin Stewhouse is an Irish restaurant that opened in 2015 on the Togoshi Ginza market street in Tokyo. Owner-Chef Alan Fisher is from Dundalk, Co. Louth, Ireland.

In early 2021, during the pandemic, Alan relocated the business to Matsue City in Shimane prefecture. The main purpose was to grow the e-commerce business which he launched in April, 2020. The Tokyo location was too small to support both a Resturant and Online business at the same time so the decision was made to move outside of the City. Alan choose Matsue due to it’s historical cultural connection to Ireland through Irish-Greek writer Patrick Lafcadio Hearn also known as Koizumi Yakumo. Over 100 years ago, Hearn lived and worked in Matsue where he met his wife Koizumi Setsuko. A Museum dedicated to him is located in the City and operated by his living relative Koizumi Bon. Since the E-commerce business had only been launched and was still a small but exciting opportunity he also decided to open a Stewhouse in Matsue to supplement sales.

In February 2023, when the Tokyo location contract expired Alan chose to close the first Stewhouse in Togoshi Ginza, in order to focus resources more efficiently in growing the e-commerce business based in Matsue.


巚人のシチュヌハりス」戞越銀座店  雑誌やメディアにも倚く取り䞊げられたした
The original Kyojin Stewhouse restaurant has featured on TV, in magazines and across a variety other media over the years. 

店長のアランが自身の母囜アむルランドの家庭料理を提䟛しおおり、アむルランド人が䜜る本栌的アむルランド料理が奜評です。ラムシチュヌなどあたり日本にはない味で、以前アむルランドに䜏んでいた方からも「この味だ」ず喜ばれおいたす。

アむルランドのシチュヌは具だくさんで野菜もたっぷり入っお健康的な䞊に、しっかりず腹持ちする、老若男女問わず日本人の味芚にも合う食べやすいお料理です。
お陰様で束江に移転しお以来、3幎未満で200名匱のお客様によりGoogleのレビュヌ 4.7の評䟡をいただいおおりたす。
アむルランド人小泉八雲ゆかりの島根でも、たた日本䞭探しおも、アむリッシュ・パブは数倚くあるものの、アむルランド料理店はほずんどなく、倚くのファンに支えられおおりたす。

Alan has specialized on a particular niche of traditional home-made Irish dishes such as Soups, Stews and freshly baked breads. This authentic cuisine prepared by Alan has proven popular in both Tokyo and Matsue. For example, the Irish Lamb Stew, has a taste not often found in Japan. Frequently, customers who have visited Ireland previously have expressed how that taste reminded them of the time they spent there or how it exceeded what they experienced in Ireland. 

These soups and stews are filled with fresh ingredients, healthy vegetables, chunks of meat and are popular for both men and women of all ages.
Since our move to Matsue we’ve worked hard to keep our overall quality standards high. This is matched by our Google Review rating of 4.7 with just under 200 contributors in less than 3 years. 
While there are many Irish Pubs in Japan, Kyojin Stewhouse has positioned itself as a restaurant primarily using food as the main tool to introduce their many customers in both Tokyo and Shimane to Irish Culture. This has helped broaden the potential customer base to include family’s with young children, elderly as well as young couples. Customer categories who might not normally visit an alcohol focused businesses.


それ以倖にアむリッシュ・ビヌルやアむリッシュりィスキヌを䜿ったアむリッシュ・コヌヒヌなども人気です。
店名の「巚人」の通り、長身で倧柄、陜気なアむルランド人のアランは「巚人のシチュヌハりス」の広告塔です。声がかかっおNHK「えいごであそが」に出挔したり、取材も倚数TVメディア露出50回以䞊受けたりしおいたす。

While food is the primary focus, Irish beers and Irish coffees with Irish whiskey are also popular. These are mainly sold as part of a Food & Drink Set Menu.
As the name Kyojin or "Giant" suggests, Alan is a tall and cheerful Irishman.
He has appeared or been interviewed across a variety of TV programs such as NHK's "Let's Play with English" (over 50 TV media exposures).


巊から、「巚人のシチュヌハりス」束江店 倖芳、内芳、店内でのむベントの様子サンタ来店 週末ラむブFrom left, Kyojin Stewhouse Matsue Exterior, interior, examples of events at the Stewhouse (Santa's visit! or Weekend Live Music)

コロナ犍の苊境を乗り切るため、2020幎4月より始めた冷凍シチュヌ等のオンラむン販売は、倖食が難しい時期に倚くの方に喜んでいただきたした。それからずっず遠方の方々にはご自宅甚はもちろんギフト甚に、ご愛顧いただいおおりたす。

In April 2020, we started selling frozen stews and other products online in response to the Corona Virus pandemic. Upon our launch many people were kind and ordered online especially when eating out was difficult. Ever since then, people around Japan have continued to order products for home use and as gifts.


レストラン事業での難しさ - Challenges facing the restaurant business

レストランを運営しおきお、匱みは以䞋の点だず考えおいたす。

From our experience, we believe that the biggest challenges facing the restaurant business are as follows:


①店舗の立地 - Restaurant Location

匷みでもある店舗の立地ですが、駅近でアクセスが良いのでこの店舗に来ようず考えおいる方にずっおは䟿利ずはいえ、倧通りから倖れおおり、通りすがりの車も人もいない堎所ずなりたす。ふらりず足を螏み入れる方はいたせん。県倖の方の利甚が倚い圓店は平日の集客が難しくなっおいたす。


JR束江駅の乗降者数も幎々枛少しおいたす。コロナ犍盎前の2019幎、束江駅の1日平均乗降客も萜ち蟌み傟向で、束江垂は人口も埐々に枛り぀぀あり、レストラン事業継続の脅嚁になっおいたす。

While the current location is convenient in terms of time it takes to walk from the nearest JR Station, there is limited footfall outside which significantly reduces spontaneous customers visits. The location is difficult to find unless you have made plans to visit and researched the location in advance. This is in contrast to the Togoshi Ginza Stewhouse in Tokyo which regularly saw walk-in customers as they meandered along the market street.

This lack of footfall makes weekday sales in Matsue particularly challenging as many of our customers visit from outside the City or Prefecture. The population in Matsue overall is also declining which is reflected in the decreasing number of yearly JR Matsue Station users. As the overall customer base gradually shrinks it poses a particularly difficult challenge for the Restaurant business.


②増加する店舗の維持費 - Restaurant Cost Pressures

店舗の運営には、客足のにぶい平日でも食材の準備ずスタッフをそろえ、光熱費も掛かりたす。物䟡高でもあり、飲食業でフヌドロスもあり、これ以䞊のコスト削枛が厳しいこずを考えるず、固定費増額がより重くのしかかるこずが目に芋えおいたす。

海倖情勢の倉化や資源䟡栌の䞊昇、たた円安の進行により、様々な物䟡が高隰しおいたす。運送費も倀䞊がりしおおり、仕入れ䟡栌や運営に係る光熱費などもズルズルず䞊がっおいる状況です。この物䟡高は圓面続くず考えられるため、飲食業にずっおは倧きな脅嚁ずなっおいたす。

Whether the restaurant is busy or not, it requires a similar level of food preparation, staffing and utilities to open even on weekdays when customer traffic is low.

The current economic climate has resulted in a variety of increased commodity costs. Combined with the potential for food wastage and the difficulty in reducing overall fixed costs such as rent then it is likely that this business climate may become even more difficult in the future placing a greater strain on business resources.

Several outside factors have lead to inflation both on food ingredients, utilities such as gas and electricity and transportation and delivery costs. This is further exacerbated by the weak yen when purchasing any imported products such as meats and beers. These costs will likely continue for the foreseeable future representing a significant challenge to the overall restaurant industry.


③接客レベルを求められる人材の恒久的な䞍足 - Staff Shortage Impacting Customer Service Experience

コロナ犍にパヌトを枛らしお運営しおきたこず、団䜓のお客様が入った日ず入っおいない日で必芁な人員数が異なるこずで、バランスよく人材を確保するこずが困難になっおいたす。急遜人を入れおも教育が行き届かず、思うような接客レベルに達しおいないこずもあり、歯がゆい想いを持っおいたす。

The fact that we’ve needed to operate with fewer part-time staff during the pandemic and that the number of people needed each day differs depending on when group customers visit makes operating a well-balance staff schedule a big challenge. We are understaffed and often invite new staff to support us on short notice which in turn has a negative effect on the Customer Service experience due to a lack of training. Coordinating people has become a daily headache.


このプロゞェクトで実珟したい巚人のシチュヌハりスの未来

- The purpose of this project and what we hope to achieve for the future of Kyojin Stewhouse.

珟圚、圓瀟にずっおの機䌚を以䞋のように考えおいたす。

We currently see the following opportunities for our company:


① オンラむンショップ「巚人ストア」の需芁が向䞊しおいるこず

- Increasing online demand through the Kyojin Store

コロナ犍で倖食が難しい時期だった2020幎4月に、この困難を打砎するために開始した「巚人のシチュヌハりス」のオンラむンショップ「巚人ストア」は、着実に顧客を増やしおきたした。

もずもず店舗のあった東京や今の店舗がある束江以倖の地区の顧客も倚くなっおおり、今埌さらに党囜ぞアむルランドの食事を広げる可胜性が芋蟌たれる事業に育っおいたす。

The Kyojin Stewhouse e-commerce site “Kyojin Store” launched in April 2020 at the beginning of the pandemic as more and more customers refrained from dining out at restaurants. The customer base has increased steadily over the last few years. Initially, Tokyo and Shimane, where the Stewhouses were located represented a strong portion of the online orders. However, we have seen an increasing number of orders coming from Customers throughout Japan reaching all 47 prefectures. The e-commerce business has shown steady growth with analytics suggesting potential for further expansion bringing Irish dining nationwide in the future.


② 近隣の小売店でも倧奜評 - B2B Business Potential

束江駅にある小売店で冷凍シチュヌ等惣菜補品をテスト販売したずころ、奜評で珟圚も続いおいたす。
その他今幎から党囜店舗たで取扱店が増えおおり、新芏の問い合わせも来おいる状況です。

The test sales of frozen stews and other Irish products at a retail store in Matsue Station has been well received. They are currently still on sale and the number of stores handling our products has increased to five nationwide this year with several others making inquiries.


③ 調理機材の性胜向䞊ず䟡栌の安定

- Cooking Equipment Improvements and Increased Productivity Potential

食品の冷凍技術の進歩は幎々目を芋匵るものがあり、レストランオヌプン圓初では難しかったシチュヌの冷凍が、今では矎味しくできるようになりたした。昔は手の届かなかった急速冷凍機も、今は手の届く䟡栌になっおいたす。ミキサヌ等の調理噚具も性胜が向䞊し、少人数・小芏暡でも倧容量の惣菜を補造するこずが可胜ずなっおいたす。

For instance, when Kyojin Stewhouse first opened food freezing equipment was particularly expensive. This equipment has become more affordable year after year. It is now possible to freeze stews more efficiently than in the past maintaining a high level of food quality. Mixers and other cooking equipment have also helped increase productivity, making it possible to produce larger quantities of foods even with a smaller number of people.


䞊蚘のように、本栌的アむルランド家庭料理をより倚くの方に届けるために、商圏を束江垂から党囜に広げ、固定費を䞋げ、人材の確保を容易にし、生産性を向䞊しお、飲食業から惣菜補造業に移行するこずが事業の継続・成長には䞍可欠であるず考えたす。

そのため「巚人のシチュヌハりス」のレストラン事業を閉店し新しくセントラル・キッチンずショヌケヌスを蚭立したいず思いたす。

As mentioned above, in order to bring authentic Irish home cooking to more people, we believe that it is important to address each of the items listed above. We must expand our trade area, not only Matsue but nationwide, take steps to lowering fixed costs, recruit human resources and maintain a balanced staf schedule, improve productivity and ultimately transition away from the restaurant business to a food manufacturing business.

I firmly believe that doing this is essential for the continuation and growth of our business.

To this end, we would like to close the current Kyojin Stewhouse and then restructure the business to establish a new central kitchen and product showcase location.


巚人のシチュヌハりスの次の目暙 
- Kyojin Stewhouse - Next Stage Goals

以䞊の分析を経お、レストランを閉店し、飲食サヌビス業から補造業ぞ業皮転換したす。それに䌎い、以䞋のような取り組みを行いたす。

Following the above analysis, the restaurant will close and the business will be converted from a food service business to a manufacturing business.

This will include the following:


▶ 冷凍シチュヌなどを補造するためのセントラル・キッチンを新しく䜜りたす。

  Build a new central kitchen designed to produce frozen stew and other products.

▶ セントラル・キッチンに䜵蚭しお補品を盎売できるマルシェず、プロモヌション・スペヌスを䜜りたす。

  We will build a marché and a promotion space attached to the central kitchen for direct sales of our products.

▶ 珟圚奜調のオンラむン販売「巚人ストア」ず新蚭マルシェでの盎売、小売業や飲食産業ぞの卞販売を行いたす。

  We will sell our products B2C directly through our current e-commerce "Kyojin Store" platforms and at the new marché, as well as B2B wholesale to retailers and other companies operating in food and beverage industry.

▶ お料理教宀やオンラむンサロンを開講し、アむルランドの食文化を通じお様々な構想を提䟛いたしたす。

  We will offer cooking classes, an online salon as well as a variety of marketing initiatives to strengthen the Irish Food Community connected to our brand.


セントラル・キッチン 完成予想図 
Central Kitchen Design

レストラン閉店に䌎い、惣菜補品補造のためのセントラル・キッチンを蚭立したす。

アランの劻でありゞュ゚リヌデザむナヌ・愛が運営する本瀟兌ゞュ゚リヌサロン束江垂末次本町91の3軒隣、束江・堀川めぐり遊芧船、乗船堎前の土地建物所圚地番束江垂末次本町111を取埗したすが、居酒屋だった建物がそのたた攟眮され老朜化しおいるため、内装から電気・氎道関係工事、倩井や屋根も倧幅な建物改修が必芁です。

With the closure of the restaurant, a central kitchen will be established for the production of our food products. This central kitchen will be located near our company headquarters and Jewelry Salon operated by Alan’s wife, jewelry designer Ai.

The building is located in front of the boarding area for the Matsue Horikawa Tour Boat, only 3 doors away from the Jewelry Salon. The site and current structure at the address - 111, Suetsugihonmachi, Matsue City have been acquired. However, the current building, which was formal a restaurant has remained untouched for several years and fallen into disrepair. It requires extensive renovations, including interior, electrical and plumbing work, ceiling and roofing repair.


口のガスレンゞ、冷凍補品が補造できる急速冷凍庫等機材を揃えたす。
セントラルキッチン暪には冷凍シチュヌなどを盎売できるマルシェを蚭眮、2階はただただ認知床の䜎いアむルランド料理を拡げるためのむベントや詊食䌚、Youtube撮圱・配信、たた以前よりリク゚ストが倚かったアむルランドの料理教宀を行うためのプロモヌション・スペヌスずしお掻甚したす。

The kitchen will be equipped with a five-burner gas stove, a rapid freezer capable of producing frozen products as well as a variety of other equipment necessary for making frozen food. Next to the central kitchen will be a marché where our frozen stews and other products can be sold directly and we can conduct order fulfillment. There will also be a second floor which will be used for various activities such as Irish Food pop-up events, Food Tastings, Cooking Lessons, YouTube Filming etc.


リタヌンに぀いお - About Project Contribution Returns

15皮類のリタヌン品をご甚意いたしたした。

お奜みのリタヌンが芋぀かれば幞いです。
☘アむルランドが奜き
☘お料理に興味がある
☘矎味しいものが奜き
☘アランを応揎したい・・・等々な方をはじめ、

倚くの皆様にご支揎いただけるず嬉しいです

We’ve created 15 different contribution return items. Whether you


☘Love Ireland

☘Are interested in cooking

☘Love good food

☘Wish to support Alan

We hope you will find a return item that can give you value and also support our project.


スケゞュヌル - Schedule

12/31クラりドファンディング終了  Mid- January Crowdfunding ends

1月 改修工事開始   January- Renovation work 

1月䞭旬以降随時リタヌン発送 Mid-January Contribution Returns sent

3月2日新店舗プレオヌプン   March 2 Pre-opening of new store


資金の䜿い道 - How the funds will be used

みなさたのご支揎はセントラルキッチンの改修費甚をメむンに利甚させおいただきたす。

Your support will be used mainly for the renovation of the central kitchen.

▶ 改修費甚 - Renovation cost : 28,000,000 yen

▶ 急速冷凍機等含めた厚房蚭備 Kitchen equipment : 5,000,000 yen 

▶ その他 、料理教宀甚機材等 - Others , Cooking Lesson equipment, etc.


クラりドファンディングではたず、300䞇円のご支揎を目指しおみなさたにお力添えいただきたいず考えおいたす。しかしこれを第䞀段階ずしお、目暙を早く達成できれば、500䞇円、さらには1,000䞇円ず、高い目暙をさらに掲げおご支揎を仰ぎたいです。ご支揎いただける資金が倚ければ倚い皋、厚房機材などをより良いものを入れおセントラルキッチンをさらに充実させ、日本党囜の皆様にお届けできるアむリッシュフヌドの皮類を増やしたいず考えおおりたす。

みなさんず䞀緒に、この日本からアむルランド文化を䞖界に発信しおいきたいです。ぜひ、私たちの仲間になっおください。


Our first goal is to raise 3 million yen through crowdfunding. However, we’ll set this as our first target. If we could exceed this goal we’d set subsequent targets of 5 million or even 10 million yen. The more funds we raise, the more we will be able to improve our central kitchen with new equipment that will enable us to expand the range of Irish food offerings we can deliver to people throughout Japan.

We greatly appreciate your support.


おわりに - In Closing

オヌナヌシェフのアランは、この10幎近くに枡り食を通じおアむルランド文化を党囜に拡げるため人生を捧げおきたした。東京でも束江でも、ご来店いただいたお客さたは圌の努力ず献身を目の圓たりにしおこられたかず思いたす。

最近ではこの努力が結実し、2023幎9月25日から10月3日たで、合蚈168時間以䞊厚房で働き続ける「最長ベヌキングマラ゜ン」ず「最長クッキングマラ゜ン」の2぀のギネス䞖界蚘録を曎新したした。戞越銀座商店街の小さな店からスタヌトした圌は、日本におけるアむルランド料理の名声を確立するためにたゆたぬ努力を続けおきたした。

しかし、実際問題は岐路に立たされおいたす。

レストラン事業ずEC事業の䞡方を維持するこずは珟状難しく、どちらか最善な方を遞ばなければなりたせん。

事業を再線成するこずで、日本党囜に食を通じお私どもの想いをお届けできる総菜補造事業を立ち䞊げ、囜際的にも成長できるビゞネスプランの可胜性を持぀こずで、この業瞟をさらに発展させたいず考えおいたす。

私たちだけでは䞍可胜です。皆様にもご協力いただければ幞いです。

For almost a decade, Alan has dedicated his life to using food to share Irish Culture with people in Japan. Both in Tokyo and Matsue his customers have seen his hard work and dedication to this dream. Recently, this effort culminated in breaking two Guinness World Records for the Longest Baking Marathon and Longest Cooking Marathon working over 168hours in total from Sept 25th to Oct 3rd 2023. From a humble beginning in a small shop on the Togoshi Ginza market street he has worked tirelessly to build a reputation for Irish Food in Japan.

However, now we have reached a crossroads. It is not possible for Alan to peruse both businesses and we must decide what is the best direction for the business. By restructuring the company we hope to build on this achievement by creating a product manufacturing business that can reach all of Japan with potential to grow internationally too.

We cannot do it alone. If you would be willing to help we would be forever grateful.


【よくあるご質問に぀いお- FAQs】

Q1.シチュヌやスヌプはい぀頃届きたすか - When will the stews and soups arrive?

3月䞭旬以降、順次発送を予定しおおりたす。
ご垌望のお日にちがございたしたら備考欄におお知らせください。お届け日は2024幎3月22日(金)以降におご指定可胜です。

We plan to ship them sequentially from mid-March onward.
If you have a preferred date, please let us know in the remarks column. You can specify a delivery date after March 22, 2024 (Friday).


Q2.ギフトにも䜿えたすか - Can I use these returns as a gift?

ご利甚いただけたす。
備考欄に、「ギフト利甚」の旚をご明蚘いただき、お届け先の「お名前・ご䜏所・お電話番号・お届け垌望日」をご蚘入ください。

Yes, you can.
Please let us know in the remarks column by including the phrase "gift use" and provide the recipient's name, address, telephone number (and desired delivery date).


Q3.プロゞェクトのお問い合わせ先 - Contact information for project inquiries

巚人のシチュヌハりス
アヌティストリヌアむ合同䌚瀟
TEL:0852-40-9143
Mail:kyojinstewhouse@gmail.com

Kyojin Stewhouse
Artistry & Ai LLC
TEL: 0852-40-9143
Mail: kyojinstewhouse@gmail.com


募集方匏に぀いお
本プロゞェクトはAll-in方匏で実斜したす。目暙金額に満たない堎合も、蚈画を実行し、リタヌンをお届けしたす。

This project will be implemented on an all-in basis. Even if we do not reach our goal, we will carry out our plan and deliver returns.

最新の掻動報告

もっず芋る
  • 荷物敎理も終わり、先ほど最埌のチェックで埡手船堎のシチュヌハりスに行きたした。倚くの矎しい思い出ず、倧倉だった思い出などがあり、感慚深く良い勉匷になりたした。終了たであず2日ずなりたしたクラりドファンディング「Campfire」の䌁画が、100䞇円を達成したした!みなさたご支揎本圓にありがずうございたす。3月にはプレオヌプンを予定しおいたすが、申請枈みの囜の補助金の採択発衚の倧幅な遅れもあり、予定通りに進んでおりたせん。(改修工事は採択通知埌にしか着工できない決たりずなっおいるためです)随時状況をご報告いたしたすが、もしかしたらオヌプンや䞀郚リタヌンは4月以降に延期ずなるかもしれたせん。いろいろず予想倖の費甚も発生しおおりたすので皆様からのご支揎は、改修工事前の事業維持費ずしおも䜿わせお頂く予定です。あず2日間、もし宜しければ匕き続きシェア拡散をお願いいたしたす。1月1日はアランのお誕生日、41歳になりたす。(^^;)皆さん、今幎もたくさんありがずうございたした!よいお幎をお迎えください☘Today  I stopped by the Stewhouse for the last time. Many good and bad memories over the last few years. I’ll take a lot from this experience both professionally and personally. Our Crowdfunding has reached the Â¥1mn mark. Thank you very much. Still two days left if anyone would like to support. We hope to open the new location next spring. I turn 41 on January 1st. I’m excited for a few days off, ha. Have a lovely New Year Everyone.  もっず芋る

  • ご支揎いただきたした皆様ぞい぀も応揎しおくださり誠にありがずうございたすたくさんのコメントもいただき、心より感謝申し䞊げたす。移䜏しおからお䞖話になった束江店での玄幎、月日の営業最終日たでたくさんのご来店をありがずうございたした☆混み合っおご迷惑をおかけした時もあったかず思いたすが、皆様ぞアむルランド料理ず文化をシェアできたこずスタッフ䞀同幞せに思っおいたす☘今はオンラむンストアのオヌダヌ品ず、12月23日〜28日たでの郜内ポップアップ『キりむキッチン癜金台』の堎所をお借りしたクリスマスむベントのための準備䞭で連日厚房は賑やか、再床ギネス䞖界蚘録に挑戊しおいるかのようなオヌナヌシェフのアラン。シチュヌハりス束江は䞀旊閉店いたしたしたが、来幎の新たな倧きい挑戊にワクワクしおいたすみなさんにたくさん撮圱もしおいただきたした今たでのシチュヌハりスの壁画は、これから元の無地の壁に戻さなければいけたせん、、ですが新しいギャラリヌに぀いおも、たた゚キサむティングなアむデアがありたすのでどうぞ楜しみにお埅ち䞋さい!Thank you for the kindness and support since we moved to Matsue. Now in our last few days at this location. I’ll make as much online store stock as possible this week. I’ll also be back in Tokyo for a Stewhouse Pop-Up from 23rd to 28th at kiwi Kitchen, Shirokanedai. This Stewhouse is closed but I’m excited about our new challenge next year. We must now return this venue back to its original design. Not to worry though, I’ve some exciting ideas for our new Gallery Explanation file.****************************郜内近郊の方々、ぜひお気軜にお立ち寄りください☆Tokyo Christmas Pop UpStews & Christmas Dinners Location: Kiwi Kitchen, Shirokanedai Dec 23rd-28th 11:30-21:00巚人のシチュヌハりスクリスマスポップアップ12月23日-28日、11:30からOpenKiwi Kitchen - 〒108-0072 Tokyo, Minato City, Shirokane, 6 Chome−16−22 1F https://maps.app.goo.gl/vyMM2jQcjqoDar95A?g_st=ic***************************巚人のシチュヌハりスの次のステヌゞに぀いお匕き続きキャンプファむダヌのペヌゞをぜひ呚りの方々ぞシェアいただけたすず幞いです☘https://camp-fire.jp/projects/view/713283?utm_source=qr_code もっず芋る

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